Veľké jarné upratovanie

Jarnú rovnodennosť už máme za sebou a pred nami je Veľká noc. Už len pár dní nám ostáva na to, aby sme vyčarili z nášho domova dokonalo čisté miesto. Aj pri upratovaní je dôležité nájsť si ten správny systém a dobrú organizáciu. Váš domov si zaslúži svieži nádych, a preto Vám ponúkame 6 tipov ako zvládnuť veľké jarné upratovanie. Ako postupovať? Viac sa dozviete na nasledujúcich riadkoch.

upratovanie 1

1. Príprava

Rovnako ako pri iných prácach v domácnosti aj tu je dôležité si vopred pripraviť všetko, čo budete na jarné upratovanie potrebovať. Nezabudnite na najdôležitejšie veci: gumené rukavice, handričku na prach alebo prachovku, suché a vlhčené utierky, kuchynskú hubku, vysávač, mop. Pokiaľ niektorú z vecí doma nemáte, nezabudnite si ju vopred zaobstarať, aby vás pri práci už nič nezdržiavalo.

Tip: Nevyhadzujte použitú zubnú kefku. Spolu s vhodným čistiacim prostriedkom je dobrým pomocníkom pri čistení špár.

2. Hudba a voľný dom

Hudba je dobrým spoločníkom pri akejkoľvek činnosti. Obľúbené skladby vás naladia na tú správnu vlnu, aby išlo všetko ľahšie a jednoduchšie. Iných spoločníkov vám k upratovaniu netreba. Rodinu pošlite do prírody alebo na prechádzku. Svoju prácu tak budete robiť bez toho, aby vás ktokoľvek zamestnával niečím iným.

3. Pretrieďte nepotrebné

Práve príchod jari je ideálnym časom zvážiť, čo k životu už nepotrebujeme. Vyhoďte hlavne tie veci, ktoré sa vám už nepáčia alebo vo vašom byte už stratili funkčnosť. Jednoduchým pravidlom je, že čo som viac ako rok nepoužil môžem sa toho pokojne zbaviť. Ak sa vám zdá, že to môže urobiť radosť niekomu inému tak to podarujte alebo ponúknite v bazári.

4. Nábytok

Šetrné zaobchádzanie je dôležité hlavne pri drevených kúskoch nábytku. Ten môžete vyleštiť mäkkou handričkou a prírodným leštidlom zo včelieho vosku. Kovové povrchy čistite pravidelne pre zaručený lesk. Na látkové povrchy ako sú sedačky môžete použiť valček s lepiacim povrchom.

5. Dvere, kľučky, vypínače

Dvere umývajte čistou teplou vodou a utrite do sucha. Kľučky a vypínače sú zdrojom baktérií, a preto sa ich naučte čistiť pravidelne a najlepšie antibakteriálnymi vlhčenými utierkami.

6. Podlahy

Záverečnou fázou upratovania sú podlahy. Dnes už väčšina podláh nie je náročná na údržbu. Pokiaľ sa pustíte do kúpeľne s dlaždicami zaručene použite roztok vody a octu zriedený 1:1. Dlažbe tak vrátite stratený lesk. Na ďalšie povrchy vám postačí metla alebo vysávač.

Najdôležitejšou časťou však je umývanie mopom. Výber správneho mopu a čistiaceho prostriedku je neustálou dilemou nejednej ženy. Od teraz sa už nad týmto problémom nemusíte trápiť. Značka Bona pre vás vyvinula ten najjednoduchší spôsob ošetrenia vašej podlahy. Bona Spray Mop Express bude veľmi ľahko udržiavať vaše podlahy čisté a bezpečné ako pre vaše deti, tak aj pre vašich domácich miláčikov. Nový Bona Spray Mop Express je jednoduchý efektívny a bezpečný spôsob starostlivosti o všetky typy podláh. Vyniká najmä jednoduchým a pohodlným ovládaním. Používaním docielite rýchle čistenie podlahy, nezanecháva škvrny, zabezpečí rýchle schnutie a zároveň je šetrný k životnému prostrediu.

bona mop

 

bonaspraymop
Bona pre zdravie a bezpečný domov
Vedeli ste, že vzduch u vás doma môže byť viac znečistený ako vonku práve vďaka čistiacim prostriedkom, ktoré používate? Všetky výrobky Bona sú šetrné k životnému prostrediu a obsahujú len minimum chemických látok. Bona chráni vás a vašu rodinu pred pôsobením chemických látok a tým zlepšuje kvalitu vášho domova. To je dôvod prečo sú Bona produkty ocenené certifikátom GREENGUARD.

Pre zvýraznenie lesku podlahy použite Bona čistič na parkety (pre drevené lakované, olejované, voskované podlahy) alebo Bona čistič na laminátové podlahy a dlaždice (pre všetky typy tvrdých podláh).

voster1erkado1vasco1solodoor1invado1portadoors1dre1perfectdoor1indoors1eclisse1setto1disting1gerflor1classen1egger1krono1fortelock1woodlook1eurofinal1arbiton1