Inteligentná domácnosť od Somfy

Jednoduché riešenie pre pohodlné, bezpečné a úsporné bývanie vám ponúkne práve naša novinka, ktorou je inteligentná domácnosť od Somfy. Jednoducho a pohodlne môžete ovládať svoje garážové dvere, vjazdové brány, vonkajšie žalúzie, osvetlenie a mnoho iného.

Somfy vám umožňuje centrálne ovládanie viac ako 250 druhov zariadení od rôznych výrobcov prostredníctvom smart ovládačov, mobilných aplikácií alebo programovateľných rutín, a to aj cez internet mimo domu. Vďaka týmto vlastnostiam máte široké možnosti implementácie inteligentných zariadení do vašej domácnosti. Výhodou je možnosť postupného pridávania bez nutnosti dodatočných stavebných úprav, keďže systém funguje plne bezdôtovo. Nutná je iba základná predpríprava – napríklad pri extérierových žalúziách prívod elektriny na napájanie motora. Pred realizáciou je vhodné mať predstavu o tom, koľko zariadení chcete finálne do systému pripojiť a podľa toho vybrať centrálnu jednotku, ktorá zabezpečuje komunikáciu s koncovými zariadeniami.

24_inteligentni_domacnost-somfy_002

AKO INTELIGENTNÁ DOMÁCNOSŤ OD SOMFY FUNGUJE?

automatizovanej domácnosti ovládate všetky kompatibilné zariadenia pomocou diaľkového ovládača, alebo jednoducho prostredníctvom smartphonu či tabletu. Môžete si vytvoriť vlastné scenáre, ktoré budú riadiť domácnosť podľa vašich denných rutín. Zvoliť si môžete jeden zo systémov inteligentnej domácnosti od spoločnosti Somfy – systém TaHoma® alebConnexoon.

O SYSTÉME CONEXOON

Systém Connexoon je vhodný pre užívateľov, ktorí s automatizáciou v domácnosti začínajú alebo chcú zatiaľ ovládať len niektoré prvky domácnosti. Systém Connexoon funguje na princípe troch aplikácií pre váš smartphone, z ktorých každá sa stará o inú časť vášho domova. K dispozícii sú tri riešenia: Access – Terrace – Window. Ovládanie aplikácií, respektíve prvkov domácnosti je rovnako jednoduché ako pri systéme TaHoma®. Systém Connexoon však neprepojí celú domácnosť – môžete si zvoliť jednu aplikáciu, alebo vybrať ľubovoľnú kombináciu dvoch aplikácií a ovládať tak napríklad tienenie a terasu.

  • Výhodou aplikácie Connexoon Access je mimo iného aj funkcia geolokácie vo vašom telefóne, ktorú ocení každý motorista. Akonáhle sa približujete k svojmu domu, aplikácia to zaznamená a otvorí vám vjazdovú aj garážovú bránu.
  • Vďaka Connexoon Window môžete ovládať tienenie odkiaľkoľvek. Stačí mať po ruke smartphone. Pomocou aplikácie rovnako nastavíte scenáre pre jednotlivé časti dňa. V aplikácii Window môžete vytvoriť a spúšťať scenáre pre súčasné ovládanie niekoľkých pripojených zariadení.
  • Vytvorte si z terasy najobľúbenejšie miesto pomocou aplikácie Connexoon Terrace. Prispôsobte hudbu, osvetlenie a ďalšie prvky podľa svojho želania a uložte si scenár na ďalšie použitie. Atmosféru pre romantický večer vo dvojici, príjemné posedenie s celou rodinou alebo chvíle relaxácie potom vyvolajte jedným kliknutím. Jednotlivé prvky môžete tiež nechať riadiť pomocou čidiel.somfy_funkcie

    O SYSTÉME TAHOMA®

    So systémom TaHoma® ovládate na diaľku elelgantne takmer celý dom. Spája v sebe pohodlie, bezpečie a úsporu, ktoré viete využiť vo svoj prospech. TaHoma® je komplexný systém automatizácie domácnosti. Jednotlivé prvky domácnosti prepojí do jedného celku, môžete tak celý svoj dom ovládať nech ste kdekoľvek pomocou pár kliknutí. Systém sa stará o vaše pohodlie a bezpečnosť. Poskytuje spätnú väzbu, napríklad keď vonkajšie rolety detekujú prekážku, ktorá znemožňuje jej zatvorenie.

    somfy_bridge-2v1

Novinkou je TaHoma® switch je inteligentný ovládací prvok s individuálne nastaviteľnými tlačidlami na spúšťanie scenárov, ktorými môžete ovládať kompatibilné zariadenia v domácnosti. Každé tlačidlo môžete individuálne nastaviť v závislosti od svojich požiadaviek a môžete vytvárať scenáre podľa svojich každodennýcfh potrieb. TaHoma® switch je kompatibilný takmer s 300 typmi výrobkov Somfy partnerov.

Somfy-TaHoma- Switch 

Ovládajte žalúzie, závesy, vstupnú alebo garážovú bránu, pergolu, markízu, osvetlenie, termostatické hlavice alebo iné prvky domácnosti kompatibilné s protokolmi Somfy. Vďaka možnosti programovania rutín sa systém stáva úplne autonómnym. Definujte čo sa má stať po príchode domov – otvorí sa vám vjazdová brána aj garážové dvere, zatiahnú sa žalúzie ak je po súmraku alebo čokoľvek iné podľa vašich preferencií. S výšším počtom zariadení v systéme sa vaša domácnosť stane viac autonómnou a pripojené zariadenia Vám budú aktívne slúžiť bez potreby dodatočného zásahu. V prípade potreby zmeny nejakého rutinného stavu je možné čokoľvek zmeniť prostredníctvom ovládača alebo aplikácie.

Všetky tieto funkcie a mnho iného vám prináša inteligentná domácnosť od Somfy. Viac informácií nájdete tu: https://www.somfy.sk/ alebo tu https://2v1.sk/automatizacia-domacnosti-od-somfy/. Navštívte nás v Prešove na Masarykovej 22 a neváhajte kontaktovať nášho odborného pracovníka.

voster1erkado1vasco1solodoor1invado1portadoors1dre1perfectdoor1indoors1eclisse1setto1disting1gerflor1classen1egger1krono1fortelock1woodlook1eurofinal1arbiton1